علت درد کف پا در زنان و مردان + روش کاهش درد فوری

علت درد کف پا در زنان و مردان

درد کف پا می‌تواند یکی از آزار دهنده‌ترین دردهای ممکن در بدن انسان باشد، زیرا ما نیاز به تحرک و راه رفتن داریم و در صورتی که در قسمت کف پای خود دردی حس کنیم تمام فعالیت‌های روزمره‌مان مختل خواهد شد. به همین علت توجه کردن به درد کف پا موضوع حائز اهمیتی بشمار می‌آید.

سوالات بی‌شماری در باب این بیماری و عارضه پرسیده می‌شود که به آنها پاسخ خواهیم داد. سوالاتی از قبیل، درد کف پا بخاطر چیست، علت درد کف پا و پاشنه چیست و درمان درد کف پا چگونه است؟ اگر به صورت خلاصه و پیش مقدمه بخواهیم علت درد کف پا را نام ببریم چنین خواهد بود:

  • آسیب‌های وارده به کف پا
  • التهاب و عفونت
  • کمبود ویتامین
  • پلانتار فاشئیت
  • تاندونیت
  • نوروم مورتون
  • اختلال در گردش خون
  • خستگی روز و شب
  • و …

علائم درد کف پا چیست؟

ممکن است عارضه درد کف پا علائم مختلفی داشته باشد. منظورمان این است که درد کف پا صرفاً نام این عارضه است و می‌تواند نشانه‌های دیگری مانند سوزش و بی حسی و غیره را در بر داشته باشد. به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم تمام این علائمی که در ادامه نام می‌بریم را به خاطر بسپارید.

  • درد مزمن در کف پا، به‌ویژه در صبح
  • بی‌حسی یا گزگز ناشی از نوروپاتی محیطی
  • ضعف عضلانی و درد غیرمعمول
  • اسپاسم‌های عضلانی و درد شبانه
  • تورم یا التهاب موضعی
  • حساسیت زیر پاشنه یا انگشتان پا
  • بدتر شدن درد با فعالیت
  • سوزش یا داغ شدن کف پا
  • احساس گرفتگی در عضلات کف پا

با به خاطر سپردن این موارد به موقع به پزشک مربوط مراجعه کنید. اجازه ندهید عارضه درد کف پا و پاشنه پا به اندازه‌ای پیشرفت کند که درمانش بیشتر طول بکشد. بنابراین به موقع و در اسرع وقت نسبت به این موضوع پیگیر باشید.

روشهای درمان فوری درد کف پا

همانطور که تا به اینجا متوجه شدیم درد کف پا می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. همچنین از نظر میزان شدت می‌تواند خفیف یا شدید باشد، به همین منظور روش‌های درمانی متعددی وجود دارد که برای درمان درد کف پا استفاده شود. در این بخش از درمان خانگی و پزشکی و حتی طب سنتی را بررسی خواهیم کرد.

درمان درد کف پا

1- درمان خانگی درد کف پا

گاهی اوقات درد کف پا خفیف است و می‌توان با رعایت و انجام یکسری اقدامات این میزان را در خانه درمان کرد. مهم‌ترین شیوه درمان خانگی درد کف پا استراحت و خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین است.

  • قرار دادن یخ: اگر بر روی محل درد و ملتهب به مدت 15 تا 20 دقیقه یخ قرار دهید می‌تواند بسیار موثر واقع شود.
  • کفش مناسب: هنگامی که در خانه هستید نیز بهتر است از یک کفش طبی مناسب استفاده کنید. (همچنین زمانی که بیرون از خانه می‌روید از این کفش‌های طبی باید استفاده کنید.)
  • انجام حرکات کششی: گاهی اوقات درد کف پا بخاطر گرفتگی رباط‌ها و بافت‌های کف پا است. با انجام حرکات کششی می‌توانید انقباض ناشی از گرفتگی را آزاد کنید تا برای کاهش درد کف پا موثر باشد.

2- درمان درد کف پا در طب سنتی

روش‌های طب سنتی نیز می‌توانند در کاهش درد موثر باشند. ماساژ و استفاده از دمنوش‌های گیاهی و همچنین خیساندن پا بسیار در علم سنتی برای درمان درد کف پا تاکید می‌شوند. حال اینکه چه نوع ماساژی باشد، یا چه دمنوش‌هایی باید مصرف شود را در ادامه مفصل توضیح می‌دهیم.

  • ماساژ: روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون یا روغن سیاهدانه برای ماساژ کف پا در جهت کاهش درد کف پا موثر هستند.
  • استفاده از دمنوش‌ها: دمنوش زنجبیل یا زردچوبه به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد بسیار در کاهش در کف پا موثر هستند.
  • خیساندن پا: یکی از شیوه‌های درمانی در طب سنتی خیساندن پاها است. در این روش پاها را در آب گرم به همراه نمک اپسوم یا گیاهانی مانند بابونه یا اسطوخودوس قرار می‌دهید.

3- درمان‌های پزشکی برای درد کف پا

زمانی که درمان‌های خانگی و طب سنتی پاسخگوی میزان و شدت درد کف پا نباشد، درمان‌های پزشکی تخصصی وارد میدان می‌شود. روش‌های پزشکی عبارتند از:

  • داروها: شاید داروها نتوانند همیشه درمان قطعی را به ارمغان آورند اما برای کاهش میزان درد بسیار اثرگذار هستند. داروهایی مانند ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، سلکوکسیب و…
  • فیزیوتراپی: برای تقویت عضلات پا و کاهش التهاب انجام حرکات فیزیوتراپی رفتن به جلسات فیزیوتراپی نزد یک پزشک فیزیوتراپ خوب و با تجربه الزامی است.
  • جراحی: جراحی همیشه گزینه آخر پزشکان برای درمان عارضه درد کف پا خواهد بود. با این حال ممکن است بسیاری از مبتلایان نیازمند جراحی‌های خاص برای درمان قطعی درد کف پا باشند.

4- اقدامات پیشگیرانه برای کاهش درد کف پا

در بسیاری از مواقع باید سعی کنید با انجام یک سری از اقدامات پیشگیرانه، مانع از بروز درد کف پا شوید. یکی از مهم‌ترین این اقدامات حفظ وزن مناسب است. وزن بالا فشار زیادی بر روی پاها وارد می‌کند. همچنین به همین منظور استفاده از کفش‌های مناسب و راحت به صورت دائم می‌تواند موثر باشد.

اگر ورزش میکنید به مدت 15 دقیقه پاهای خود را گرم کنید. بله ، یکی از مواردی که به پاها آسیب سختی میرساند و منجر به درد کف پا می‌شود، گرم نکردن پاها پیش از ورزش است. بنابراین اگر ورزشکار هستید توجه داشته باشید که گرم نکردن پاها می‌تواند آسیب‌های متعددی را در پی داشته باشد.

بررسی جامع علت درد کف پا

به صورت کلی یک سری علل‌های شایع و مهم وجود دارند که این موارد را جزو دسته اصلی‌ترین علت درد کف پا می‌دانند. اگر اخیرا با درد کف پا دست و پنجه نرم می‌کنید و تاب و توان را از شما گرفته است کار درستی کردید که مقاله ما را برای مطالعه انتخاب کردید. برویم تا باهم از صفر تا صد علت‌‌های درد کف پا و گاهاً پاشنه پا را بررسی کنیم.

بررسی جامع و کامل علت درد کف پا

پلانتار فاشئیت: در ابتدا در مورد بیماری پلانتار فاشئیت صحبت کنیم. فاشیای پا یک عضوی در کف پای انسان است که از انگشتان تا پاشنه پا کشیده شده است که البته مزایای بسیاری دارد. مزیت‌هایی مانند نگه‌داری و حفاظت از آسیب‌های مختلف.

ایستادن و دویدن و راه رفتن طولانی مدت، کفش نامناسب، صافی یا گودی بیش از حد کف پا یا حتی اضافه وزن می‌توانند علت‌هایی باشند که التهاب و درد فاشیای پا را افزایش دهند. در این صورت عارضه‌ای به نام پلانتار فاشئیت بوجود می‌آید که جزو اصلی‌ترین علت درد کف پای خواهد بود.

تاندونیت: به التهاب تاندون‌ها عارضه تاندونیت می‌گویند. زمانی که تاندون مربوط به کف پا مانند تاندون آشیل بیش از حد کشیده شود درد کف پا احساس خواهد شد.

نوروم مورتون: زمانی که عصب‌های میان انگشتان پا بیش از اندازه تحریک و ملتهب شوند عارضه نوروم مورتون به شکل توده‌ای غیرطبیعی بوجود می‌‌آید. نوروم مورتون می‌تواند علت درد کف پا و انگشتان باشد. به همین دلیل پاسخ سوال علت درد زیر انگشتان کف پا چیست نیز را همین توضیحی که دادیم در نظر می‌گیریم.

این سه موردی که نام بردیم و توضیح دادیم جزو اصلی‌ترین علت درد وسط کف پا راست و چپ هستند. در ادامه به سایر علت‌ها در شرایط مخلتف خواهیم پرداخت. همچنان موارد مهمی باقی مانده و از شما خواهش‌مندیم توجه خود را حفظ کنید. البته مراجعه به پزشک مربوط برای جلوگیری و درمان این عارضه بهترین و تنها راه حل شماست.

1- علت درد کف پا هنگام راه رفتن

چرا زمانی که راه می‌رویم کف پایمان درد احساس می‌کنیم؟ علت درد کف پا هنگام راه رفتن چیست؟ ببینید همان علت‌هایی که در بالا نام بردیم به تنهایی کافی هستند که ما هنگام راه رفتن نیز درد را احساس کنیم و در بسیاری از موارد گاهاً شاید به علت درد زیاد توان راه رفتن نداشته باشیم؛ اما چند علت هم وجود دارد که می‌توانند به صورت اختصاصی درد کف پا را هنگام راه رفتن تشدید کنند.

  • فشار مکانیکی و صدمات فیزیکی
  • التهاب و عفونت
  • کمبود ویتامین‌های بدن

علت درد کف پا چپ هنگام راه رفتن با درد کف پا راست تفاوتی ندارد، مگر اینکه فشار راه رفتن بیشتر بر سر یکی از پاها وارد شود. در این صورت درد کف پای راست و چپ هنگام راه رفتن متفاوت خواهد بود.

2- علت درد کف پا در شب

شاید کمی عجیب باشد که برای برخی از افراد به هنگام شب درد کف پا بیشتر احساس می‌شود، اما واقعا این چنین است. علت درد کف پا در شب می‌تواند به چند عامل کلیدی مربوط باشد. یکی از علت‌های درد کف پا در شب گردش خون نامنظم و نارسایی خون از پا به جریان گردش خون قلب است.

علت درد کف پا هنگام راه رفتن

همچنین دردهای عصبی مانند نوروپاتی محیطی نیز در شب منجر به درد کف پا خواهند شد. نوروپاتی محیطی زمانی ایجاد می‌شود که آسیب‌هایی به اعصاب وارد شود که برخی از بیماری‌ها (به خصوص دیابت) علت این آسیب‌ها هستند.

خستگی روزانه هم می‌تواند در شب به شکل درد کف پا ظاهر شود. توجه به موارد مراقبتی و جلوگیری از خستگی‌ها و فشارهای بیش از حدی که به پا وارد می‌شود، برای کاهش درد کف پا در شب موثر خواهد بود.

3- علت درد کف پا در صبح

آیا واقعاً ممکن است در صبح درد کف پا احساس کنیم؟ بله، علت‌های آن هم بسیار مهم و کاملاً علمی هستند. همانطور که گفته بودیم فاشیای پا زمانی که ملتهب می‌شود یکی از مهم ترین علت کف پا است. در زمان شب ما بطور کامل استراحت می‌کنیم و هنگامی که صبح به صورت ناگهانی فشار بر کف پا می‌آوریم تا راه برویم فاشیای پا کمی کشیده می‌شود و همین مورد علت اصلی درد کف پا در صبح است.

4- علت درد کف پای چپ و راست در زنان و مردان

برای برخی از افراد سوال پیش می‌آید که چرا کف پای چپم درد میکنه؟ یا چرا کف پای راستم درد میکنه؟ به نوعی می‌توان گفت زمانی که درد کف پا صرفاً در یک سمت پا حس می‌شود به علت فشار وارده بیشتر به همان پا است. علاوه بر فشار فیزیکی و به احتمال زیاد آسیب دیدگی پای چپ و راست موارد دیگری مانند بیماری‌های خاص نیز می‌توانند درد در یکی از پاها را ملموس تر سازند.

به عنوان مثال واریس، مشکلات گوارشی، مشکلات عصبی، کیست گانگلیونی، گرفتگی عضلات و کشیدگی و پارگی رباط‌ها و غیره. هرکدام از این بیماری‌ها و عارضه‌ها می‌توانند علت درد کف پای چپ در زنان و مردان یا علت درد کف پای راست در زنان و مردان باشند. اما چرا فقط یک سمت پا احساس درد می‌کنیم؟ این موضوع دیگر در دسته مسائل تخصصی پزشکی و آناتومی بدن هستند که باید پزشک مربوطه تشخیص دهد.

علت درد کف پای چپ و راست در زنان و مردان

بارداری نیز یک علت درد کف پای چپ و راست خواهد بود. هنگام بارداری و حتی پس از زایمان اضافه وزن و کاهش وزن شدیدی در بدن خانم‌ها شکل میگیرد که می‌تواند خود به تنهایی عامل فشار آوردن به پای چپ یا راست شود. زمانی که افراد تعادل کافی یا قدرت کافی نداشته باشند یک سمت پای خود را ستون می‌کنند تا کمی راحت‌تر راه بروند و جابجا شوند. در این حالت همین فشار بیشتر به یک سمت ممکن است علت درد کف پای چپ یا راست شود.

5- علت درد کف پای راست در طب سنتی

علت درد کف پا در طب سنتی بیشتر با عملکرد اعضای بدن مرتبط است. در علم طب سنتی گفته می‌شود که اگر عملکرد کبد، کیسه صفرا و گوارش درست و اصولی نباشد درد کف پا نمود پیدا می‌کند. همچنین در علم طب سنتی بسیار بر عدم مصرف غذاهای سرد مزاج و سنگین تاکید می‌شود. چراکه این موارد می‌توانند درد کف پا را تشدید کنند. بنابراین متوجه می‌شویم که نوع تغذیه نیز در این عارضه موثر خواهد بود.

علت درد کف پا بعد از زایمان

عوارض بعد از زایمان برای مادران می‌تواند بسیار زیاد باشد که یکی از این عوارض درد کف پا است، اما علت درد کف پا بعد از زایمان به صورت علمی چیست؟ در دوران بارداری تغییرات هورمونی بسیار زیادی در بدن خانم‌ها اتفاق می‌افتد.

علت درد کف پا بعد از زایمان

از جمله هورمون ریلاکسین که در این زمان آزاد می‌شود تا منجر به شُل شدن مفاصل و رباط‌های بدن شود. اثرات آزاد شدن این هورمون بر رباط‌های کف پا نیز می‌تواند احساس شود. شل شدن بیش از حد و ایجاد قوس در کف پا ممکن است علت درد کف پا یا علت درد پاشنه پا باشد.  

علت درد کف پا کمبود کدام ویتامین است؟

گاهی اوقات پزشکان علت درد کف پا را کمبود برخی از ویتامین‌های بدن می‌دانند. ویتامین‌ها بطور کلی در عملکرد اصولی اعصاب و عضلات و همچنین استخوان‌ها موثر هستند. در صورتی که ویتامین‌های بدن دچار کمبود و فقدان شوند این بخش‌ها به خوبی کار نمی‌کنند. حال اجازه دهید بررسی کنیم که کدام ویتامین‌ها علت درد کف پا هستند:

  1. ویتامین D
  2. ویتامین B12
  3. ویتامین E
  4. کلسیم و منیزیم
  5. ویتامین C

ارتباط درد کف پا و کلیه

در صورت وجود نارسایی کلیه و مشکلات کلیوی احتمال اینکه درد و التهاب به کف پا برسد وجود دارد. این مسئله کاملاً قطعی نیست و باید در بررسی‌های پزشکی نتیجه گیری شود. گاهی اوقات مشکلات کلیوی منجر به تجمع مایعات در بدن می‌شود که این تجمع در اندام‌های پایینی بدن بیشتر قابل مشاهده است.

به همین دلیل احتمال درد کف پا وجود دارد. همچنین نارسایی کلیه تورم و التهاب در برخی نقاط بدن ایجاد خواهد کرد که در نهایت می‌تواند فشار بر اعصاب و بافت‌های کف پا نیز ایجاد کند. با این تفاسیر همچنان این موارد احتمال است و قطعیت آن بستگی به نظر پزشک دارد. بدون معطلی زمانی که درد کف پا را احساس کردید به پزشک مربوط مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

مقاله حاضر در راستای پاسخگویی به سوالاتی از قبیل، درد کف پا بخاطر چیست؟ درد کف پا نشانه چیست؟ چه چیزی باعث درد کف پا می شود؟ علت درد پاشنه پا چیست؟ علت درد کف پا و پاشنه چیست؟ و غیره نگارش شده است. در این محتوا و توضیحات کاملی که ارائه شد متوجه شدیم درد کف پا می‌تواند به علت‌های متعددی نمایان شود.

همانطور که گفتیم علت درد کف پا به چند مورد از جمله التهاب و عفونت، کمبود ویتامین، پلانتار فاشئیت، تاندونیت و نوروم مورتون و غیره مربوط می‌شود. برای درمان درد کف پا روش‌های خانگی و طب سنتی و همچنین درمان‌های تخصصی پزشکی وجود دارد که با توجه به میزان شدت درد کف پا توسط پزشک مشخص خواهد شد.

سوالات متداول

علت سوزش کف پا چیست؟

گاهی اوقات علاوه‌‌‌بر درد کف پا، سوزش کف پا نیز احساس می‌شود. سوزش کف پا معمولاً به دلیل نوروپاتی محیطی، کمبود ویتامین‌ها (مانند B12)، دیابت یا مشکلات گردش خون رخ می‌دهد.

علت درد کف پا و داغ شدن آن چیست؟

زمانی که علت درد کف پا التهاب شدید بافت‌های کف پا باشد، داغی کف پا نیز احساس می‌شود. چراکه تورم و التهاب منجر به احساس داغی خواهد شد. همچنین مشکلات عصبی، فشار زیاد بر پاها، استفاده از کفش‌های تنگ یا اختلالات هورمونی نیز می‌توانند عواملی برای درد و داغی کف پا باشند.

تا الان 1 امتیاز ثبت شده
◾️ اگر این مطلب برایتان مفید بود، لطفا به اشتراک بگذارید
Twitter
Telegram
LinkedIn
Facebook

سوال یا نظری دارید!؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − هفت =